INS & OUTS E-CHALLENGE

ROUTE NAAR DE NOORDKAAP

DE NOORDKAAP E-CHALLENGE ROUTE IS VOLLEDIG DUURZAAM EN GEEFT JOUW TEAM DE ULTIEME UITDAGING. NAAST DE ROUTE ZELF KRIJG JE ER DE FACTOR VAN WINTERSE KOU BIJ, DIE IN HET HOGE NOORDEN VAAK EEN STUK HARDER AANZET DAN IN DE LAGE LANDEN. UITEINDELIJK FINISHT JOUW EV OP HET NOORDELIJKSTE PUNTJE VAN EUROPA, DE NOORDKAAP!


Vrijdag 10 januari 2025 start de allereerste Noordkaap E-Challenge. We rijden al meer dan 10 jaar naar de Noordkaap maar dit is de allereerste EV Challenge naar het hoge noorden. Dat betekent duurzaamheid hoog in het vaandel, niet alleen het gehele event maar ook de route (kortom geen ferry in de itinerary).

Van start tot finish is het ruim 3.400 km en ben je 7 dagen onderweg. De etappes variëren in afstand, één enkele dag tik je zelfs de 700km aan. De definitieve route, afstanden en overnachtingen krijg je bij de start. Dat is het moment dat jouw team gaat rekenen en de uitdaging start!

De startlocatie is in Nederland en wordt ruim voor vertrek bekendgemaakt. De exacte starttijden en procedures krijg je ook ruim voor vertrek. Tijdens het inchecken op de startdag ontvang je het roadbook; hier vind je de route per dag, noodnummers, gegevens van de andere EV teams, accommodaties, etc.

Qua scenery onderweg, denk aan smashing natuurgebieden, rendieren, Scandinavische bossen, het noorderlicht, ijsmeren en indrukwekkende bergpassen. 

Accommodaties wisselen tussen prima cabins en hotels. Een tent kun je achterin gooien maar is pittig als de temperatuur stevig daalt. Daarom hebben we uitstekende slaapplekken uitgekozen waar je ’s avonds met de andere teams je tactiek kunt aanscherpen. De laadvoorzieningen zullen niet altijd optimaal zijn, maar dit neem je mee in je berekeningen!

De eerste dagen gaan we kilometers maken om zo snel mogelijk Scandinavië binnen te rijden. Tot aan de Noordkaap zal je constant worden uitgedaagd om het bereik van je elektrische auto op peil te houden en de kou te trotseren. Grote kans dat je het noorderlicht gaat spotten. Verder krijg je opties om je in te schrijven voor wakduiken en een husky experience.