INS & OUTS E-CHALLENGE

WAAR MOET JOUW TEAM AAN VOLDOEN

NAAST ALLE TRICKS EN TIPS OP DEZE WEBSITE HOUDEN WE HET GRAAG SIMPEL EN KENT DEZE ULTIEME EV UITDAGING SLECHTS 3 REGELS WAAR JIJ ALS TEAM AAN MOET VOLDOEN. DAARBIJ HECHTEN WE VEEL WAARDE AAN ONZE CHALLENGE MORES, DE EV CHALLENGE IS EEN EFFORT DIE JE HET BEST AFTIKT MET DE HULP VAN DE ANDERE TEAMS. WAT DAT BETEKENT VIND JE OOK HIERONDER...

RULE 1 - ZORG VOOR DE JUISTE GEAR
Om deel te nemen aan de E-challenge naar de Noordkaap moet jouw elektrische auto zijn voorzien van winterbanden op alle wielen. Daarmee bedoelen we '100% winterbanden'. All season banden gelden in dit geval niet als geschikte winterbanden. Naar ons idee bieden all season banden onvoldoende grip voor de winterse omstandigheden waarin we rijden. Het profiel van je winterbanden moet minimaal 3mm diep zijn. Overweeg de regeneratieve remfunctie van je auto uit te schakelen om onverwacht verlies van grip op de weg te voorkomen.

Spijkerbanden als vervanging van winterbanden zijn toegestaan, echter geen verplichting. Let op, spijkerbanden zijn verboden in Nederland en Duitsland, je moet in dat geval je bandenset onderweg wisselen in Scandinavië. Dit moet je zelf regelen. Naast winterbanden op alle wielen is het verplicht voor alle wielen sneeuwkettingen mee te nemen én een volwaardig reservewiel (op winterband), dit ter vervanging van een thuiskomertje.

Verder is een kinetisch sleeptouw verplicht. EV's zijn alleen op een autoambulance te verslepen. Het kinetisch touw is daarom uitsluitend bedoeld je over een korte afstand (max 10m) eruit te trekken, mocht jouw EV vast komen te zitten in de sneeuw. Vergeet op dat moment niet je auto in 'transport mode' te zetten. Verder behoren voldoende dekens, winterslaapzakken, zaklantaarns en vaseline (tegen frostbite) tot jouw verplichte uitrusting, mocht je onderweg stranden. Deze spullen blijven - naast overnachtingen in accommodaties - te allen tijde in je auto.

RULE 2 - DRIVE SMART
Als team van de Noordkaap E-Challenge is jouw doel op een zo'n efficiënt mogelijke manier je elektrische auto op de weg te houden en de etappe voor die dag af te tikken. Voor iedere etappe bereken en herbereken je jouw bereik, de beste, kortste route en de laadstations die je wilt aandoen. Dit alles doe je met de realtime tips en tricks van teams die onderweg zijn naar dezelfde bestemming. Drive smart is een belangrijke regel omdat we geen support kunnen bieden aan teams die onnodig een verhoogd risico lopen op een lege battery pack door volledig van de route af te wijken.

RULE 3 - ZELFREDZAAMHEID
Het is de challenge die zorgt voor de extra spark en de sterke verhalen achteraf. Dit betekent dat jij als deelnemer moet beschikken over de juiste positieve houding, stalen zenuwen, doorzettingsvermogen en dat je moet weten van aanpakken. Kortom, soms zit het mee en soms zit het tegen. Je regelt het eerst zelf, bent flexibel, denkt in oplossingen en werkt als een team. Dit betekent dat het kan gebeuren dat je je route opnieuw moet berekenen omdat een laadstation gesloten of defect is, je met klamme handjes de laatste kilometers uit je accu moet persen en erg laat aankomt op je bestemming. Voor wat voor reden dan ook. 

ONZE MORES
Naast een geweldige trip met een paar mooie uitdagingen, de Noordkaap zelf en smashing landschappen is het vooral een avontuur met elkaar. Ja er is support, maar zie dit als laatste optie, je moet het met elkaars hulp kunnen halen. Dit betekent een insteek van solidariteit waarbij je anderen helpt waar nodig. Dat maakt dit avontuur nog mooier dan het al is. Je gaat merken dat waar je geeft je ook wordt geholpen als jouw team klem komt te zitten. We zijn sportief, uitdagingen zijn er om te overkomen, we hebben fun en zijn er voor elkaar. Dat is onze mores.