De Noordkaap E-Challenge: een interview met de initiatiefnemersWaarom een Noordkaap E-Challenge?

Arthur: We zijn altijd sociaal betrokken geweest bij de wereld waarin we leven. Al 20 jaar reizen we de wereld rond, gedreven door avontuur en om impactvolle projecten te ondersteunen. Van Azië, Afrika, het Midden-Oosten tot Europa.

Marcia: Onze roadtrips zijn altijd gekoppeld aan een goed doel, we noemen ze ‘challenges for charity’. Teams halen daarbij geld op voor een gezamenlijk goed doel of voor een doel naar keuze. Van onderwijsprojecten voor kansarme meisjes in Afrika tot lokale goede doelen zoals onder meer KWF, Het Rode Kruis of Het Vergeten Kind.

Arthur: Het is tijd voor ons om aan een nieuwe reis te beginnen. Ik loop al een flink aantal jaren met het idee om met elektrische auto’s naar de Noordkaap te gaan. Dan ga je pas écht de uitdaging aan, met temperaturen tot min 30. Iedereen weet dat de batterij en dus je bereik inboet door de kou. Combineer dat met steeds schaarser wordende laadstations hoe noordelijker je komt en je hebt een super challenge te pakken. Slim rijden wordt key voor deze nieuwe roadtrip!

Wat is het doel van de Noordkaap E-Challenge?

Arthur: Ik ben overtuigd van de kracht en de toekomst van elektrisch rijden. Het is tijd om mensen te laten ervaren waartoe de EV in staat is en dat ie klaar is voor het avontuur. 

Marcia: En tegelijkertijd vergroten we de awareness over de mogelijkheden van elektrisch rijden en de positieve impact die het kan hebben.

Wat zijn de uitdagingen voor de deelnemers?

Marcia: Het is niet alleen van A naar B rijden, je moet slim plannen op basis van beschikbare laadpalen onderweg.  

Arthur: Ja, en dan heb je een slim laadplan voor die dag gemaakt, blijkt dat het laadstation niet bereikbaar of defect is. Of is het weer nog extremer dan verwacht, waardoor je misschien toch met een lege accu komt te staan. We zoeken daarom deelnemers met doorzettingsvermogen, die tegen een stootje kunnen en beschikken over creativiteit.

Wat zijn de uitdagingen voor de organisatie?

Arthur: Met een uitgestrekt deelnemersveld kunnen teams ver van elkaar en van hulp verwijderd zijn. Een elektrische auto kun je niet slepen, dus wij zorgen ervoor dat er in geval van nood (lees: lege accu) een ‘Emergency Charge’ kan worden gedaan, zodat het team op eigen kracht naar het dichtstbijzijnde laadstation kan rijden.

Wat maakt ‘m anders dan de reguliere Noordkaap Challenge?

Marcia: We streven naar een minimale footprint, dat betekent geen ferry’s en ook de crew rijdt 100% elektrisch.

Arthur: De E-Challenge vraagt om nog meer teamwork van de teams en nog meer communicatie tussen de teams onderling én de teams en de crew. Informatie en tips over bijvoorbeeld defecte laadpalen en hoe je zoveel mogelijk kW’s kan sparen kunnen van essentieel belang zijn. 

Waarom meedoen?

Arthur: Voor EV-rijders die houden van uitdagingen en nieuwe ervaringen is de E-Challenge een absolute must! Je krijgt een heel goed beeld van waartoe je EV in staat is en wat je eigen grenzen zijn. Ik zou daarom zeggen, daag jezelf en je EV uit en laat je verrassen door de kracht van elektrisch rijden.

Marcia: Bovendien is het de allereerste editie, meedoen aan een primeur is altijd fantastisch! Ondersteund door alle opgedane kennis en ervaring van ons team in de afgelopen 20 jaar. Voor de EV-branche ook het uitgelezen sponsoring event om te laten zien waartoe EV’s in staat zijn. 

CLAIM HIER EEN STARTPLEK